anaphielle

E vremea pentru cadouri cu personalitate

Share

…cadou personalizat…

Este vremea cadourilor și a amintirilor frumoase. Darul este un simbol pentru a exprima cu adevărat ceea ce simți pentru cineva drag sau pentru o persoană pe care o apreciezi. Iubire, emoție, povești care vor fi scrise pe filele timpului creând amintiri prețioase – asta înseamnă cadoul pentru mine.

Darurile pe care le fac trebuie să aibă întotdeauna o semnificație și mai ales să făurească sentimente plăcute. Le aleg din și pentru suflet și nu le ofer niciodată din obligație.

Din experiență spun că un cadou personalizat este cel mai potrivit indiferent de ocazie, acesta având puterea de a crea emoție și bucurie.

Până să înțeleg asta am tot dăruit cadouri care și-au pierdut importanța în scurt timp. Lucruri uitate pe un raft, precum obiectele de decor sau produse cosmetice și de îngrijire personală, sunt doar două exemple de cadouri pe care le voi exclude de pe lista de cumpărături. Acestea nu au avut efectul dorit și când mă gândesc că au fost câțiva ani buni în care creativitatea mea a fost egală cu zero în privința asta, îmi vine să mă bag cu capul în nisip.

cadou personalizat

Într-o bună zi mi-am dat seama că atențiile oferite trebuie să aibă o semnificație aparte pentru ca cel care le primește să treacă prin emoții pozitive și să rămână în suflet cu amintirea unui gest frumos din cale-afară.

Eram în Germania deja de patru ani, iar cei plecați știu că dorul de țară este uneori apăsător. Soțul meu lucra într-o firmă cu mai mulți străini, iar într-o zi oarecare, fără absolut nicio ocazie, a primit un cadou de la un coleg din Ungaria. Două tricouri personalizate al căror mesaj m-au emoționat foarte tare.

cadou personalizat tricou

Cred că nu este necesar să explic de ce mi-au plăcut.

”Emoția pe care o primești la schimb este unică și creează dependență, astfel încât te mobilizează să repeți mișcarea.”

Tricouri cadou am făcut și am primit de-a lungul timpului, dar nu au avut vreun impact. În schimb cele personalizate creează un efect care nu va fi uitat prea repede.

Ei bine, doar simțind pe propria-mi piele emoția unui cadou personalizat, mi-am dat seama că tot ce are o semnificație anume poate fi cel mai frumos dar pe care l-aș putea oferi.

Astfel mi-am schimbat toate percepțiile și am început să ofer amintiri mai mult decât obiecte fără valoare sentimentală.

cadou personalizat scrisori

Voi începe cu copiii cărora le ofer mereu scrisori în care scriu despre noi, despre iubire și despre întâmplările noastre. De fapt acest cadou este pentru atunci când vor fi mari. Oare câți dintre noi nu ne-am întrebat părinții despre cum era când eram micuți? Și le ascultam poveștile cu drag, însă uneori nici ei nu își mai amintesc ceea ce noi avem întipărit în memorie. Mie mi s-a întâmplat, iar fii mei încă de pe acum îmi cer să le povestesc despre cum era înainte de ei, cum era cu ei în burtică sau cum i-am născut, dar și alte pățanii amuzante la care se distrează copios. Așadar, scrisorile sunt un dar întins pe ani întregi.

cadou personalizat

cadou personalizat desen

Le-am oferit până acum desene și tablouri făcute de mine cu personajele lor preferate, rame foto cu fotografii, povești personalizate scrise și ilustrate tot de mine, însă anul acesta vreau să le dăruiesc un cadou special. O carte personalizată cu amintiri, cu poze și cu mesaje pentru ei. Pentru ei încă este vremea jucăriilor pentru care se bucură foarte mult, însă pe lângă acestea vreau să le ofer și lucruri de suflet. Cum ar fi câte o carte pentru copil.

Și am găsit un site! Și am țopăit de bucurie! De ce? Pentru că anul ăsta am rezolvat cadourile de Crăciun pentru toți. Și vor fi cadouri cu un impact emoțional mai mult decât plăcut. Când am găsit site-ul cartecupersonalitate.ro, primul lucru la care m-am gândit a fost să îi ofer și surorii mele un astfel de cadou. Dar din păcate pozele pe care le avem împreună sunt departe, uitate într-un album foto clasic în casa părintească.

Și ce crezi că mi-a trecut prin minte? Anul viitor poate voi merge în sfârșit acasă și voi aduna câteva fotografii pentru această primă idee. Dar anul acesta am ales varianta de a-i oferi surorii mele un voucher cadou pentru o carte cu personalitate. Astfel că am trimis un email folosind opțiunea de contact de pe site și am explicat situația, iar răspunsul a venit îndată.

Am plătit cartea, am primit voucherul în variantă digitală pe email și i l-am oferit Dianei. S-a bucurat foarte tare și a făcut comanda imediat, așa cum am bănuit. I-am oferit anul acesta ocazia de a-i dărui fiului ei o carte cu personalitate în care a pus cele mai frumoase fotografii ale lor, urmate de mesaje scrise din suflet.

Autori: mami și tati. Reacția nepoțelului meu? Mega încântat. Sora mea mi-a scris că Damian îi cere mereu să îi citească din nou din cartea cu el. Ce sentiment poate fi mai plăcut decât bucuria unui copil?

Carte cu personalitate este librăria cu amintiri.

Alegerea pe care am făcut-o oferind un voucher cadou a fost, pe lângă emoțiile create, și o confirmare pentru mine că anul acesta, de Crăciun, cele mai dragi persoane din viața mea vor găsi sub brad cadoul perfect. Diana mi-a confirmat și că întreaga carte, începând cu coperta, imprimarea pozelor și sfârșind cu textele, sunt de calitate și oferă un efect peste limita așteptărilor.

Astfel că m-am pregătit din timp și cu ajutorul surorii mele am comandat la adresa ei cărți cu personalitate pentru toți, iar ea mi le-a pus pe microbuz (așa cum se obișnuiește pentru cei de peste hotare). Oi fi eu departe, dar cărțile sunt deja în drum spre noi. Ca idee, distanța nu este un impediment.

cadou personalizat

Cum arată celelalte cărți cadou?

Frumoasa carte pentru mama este roz. Pe aceasta am făcut-o împreună cu sora mea. Este despre amintiri frumoase și peripeții cu noi la care râdem și în prezent, dar și fotografii cu nepoții ei. La sfârșit i-am repetat că o iubim și ne-am cerut iertare pentru toate boacănele pe care le-am făcut și au cam supărat-o.

mama cadou personalizat

Mama locuiește în Italia și îi voi trimite cartea de aici. Distanța și dorul pentru noi este mare, iar această carte îi va mângâia inima cu siguranță. Și tata s-ar fi bucurat enorm, știu, dar a plecat la îngeri. Lui i-am oferit ultima dată amintiri cu noi, aducându-l aici. Își dorea foarte mult să vadă stadionul din München, fiind fan FC Bayern, și i-am îndeplinit această dorință, dar și momente de neuitat alături de nepoțeii lui. Un bilet de avion spre Germania de Crăciun a fost cel mai frumos cadou pentru el, iar pentru mine a fost unul dintre darurile de suflet pe care le-am oferit.

cadou personalizat

Soțului meu i-am oferit multe cadouri de suflet până acum, dar cele care i-au plăcut foarte mult sunt tablourile pictate de mine.

A adunat în timp o mică galerie de artă și multe amintiri frumoase sau amuzante. De exemplu, tabloul cu inimi din imagine a fost o improvizație de moment, fiindcă nu am avut posibilitatea de a ieși din casă pentru a pregăti altceva. Când el a ajuns acasă eu eram plină de vopsea roșie și până și-a dat seama despre ce este vorba a tras o sperietură ”grozavă”.

De data aceasta, o carte pentru iubit va fi cadoul pe care voiam de mult să i-l fac soțului meu. Începând cu prima noastră poză împreună și continuând cu amintirile în ordine cronologică până în prezent, îi voi transmite din nou cât de mult înseamnă pentru mine și cât de binecuvântată mă simt alături de el.

cadou personalizat

 Iar atunci când ofer cadouri persoanelor care nu fac parte din familia mea, dar pe care le îndrăgesc, caut mereu o atenție care să aibă legătură cu relația noastră de prietenie sau ceva care știu sigur că face parte din pasiunile celuilalt. De exemplu, unul dintre cadourile apreciate oferite unei prietene a fost o cană cu un mesaj motivațional. Pentru că ei îi place dezvoltarea personală și cadoul de la mine i-a transmis că sunt atentă și îmi pasă.

M-am lăsat condusă de sentimente și emoții, iar cuvintele au curs fără să îmi dau seama. V-aș mai povesti multe despre cadourile simbolice pe care le-am făcut și despre importanța lor, despre reacțiile persoanelor iubite, dar și despre certitudinea că atunci când dăruiești și acel dar este apreciat, ești mult mai fericit decât atunci când primești tu ceva.

Ce doresc să vă transmit de fapt este că toate cadourile făcute de mine sau personalizate au fost cele mai îndrăgite, iar criteriile prin care le aleg sunt simple: valoarea emoțională, mesajul simbolic/ sufletesc și amintirile care vor dăinui peste ani.

Ca o concluzie, din punctul meu de vedere cadourile trebuie să îi transmită celuilalt că îți pasă cu adevărat de el/ ea. Altfel, dacă oferi un cadou oarecare, fără nicio valoare emoțională, va fi doar un alt obiect uitat. Așa că, alege mai mult cu inima și dăruiește din inimă, nu din obligație.

Tu ce cadouri faci anul acesta de Crăciun?

Articol scris în cadrul competiției SuperBlog 2019

Proba 24. ”Ce cadouri oferim celor dragi

– carte cu personalitate-

surse info: carte cu personalitate

surse foto: carte cu personalitate și arhiva personală

navigatie

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *