anaphielle

Angel vs. Demon

Share

Prezent

O grenadă trasă de o Bazooka îmi trece cu puțin pe deasupra capului. Suflul provocat de explozie mă azvârle cât colo și-mi smulge din mâini arma. Piuitul din timpane este puternic și în tot haosul provocat îmi ridic ochii spre cer, amintindu-mi cum am ajuns un înger.

Trebuia să știu că atunci când dragostea pentru un obiect se transformă în obsesie, evenimentele pot scăpa de sub control desfăşurându-se într-un mod imprevizibil.

Cu două săptămâni în urmă

 Vernisajul meu de pictură este un succes. Au venit oameni înstăriți din toate colțurile lumii și mă bucur pentru că ceea ce am creat este apreciat. Cel mai iubit tablou al meu este ”Anaphielle”, dar îmi e atât de dificil să renunț la el!

Demon Smith mă privește cu mânie. Îl cunosc din auzite – așa zisul bancher care investește dubios de mult în lumea științei. Reputația lui nu este una tocmai bună, motiv pentru care am refuzat să-i vând tabloul. Mi-a spus să mai cuget asupra deciziei, dar țin prea mult la această pictură și îmi doresc să ajungă pe mâini mai bune. (în cazul în care voi fi vreodată pregătită să renunț la ea…). Impresarul mă ceartă din nou spunându-mi că nu pot înțelege lumea afacerilor, însă el nu pricepe că pe acea pânză stau propriile-mi trăiri, dorințe și doruri. Ne certăm și plec. Am nevoie de liniște.

Vreau să ajung acasă mai repede, să văd un trailer al unui film de aventură și să rămân sub plapuma călduroasă până dimineață. Inima îmi bate în continuare puternic. Încă nu s-a întunecat, dar felinarele îmi par niște licurici imenși. Câțiva pași grăbiți se aud în urma mea. Nu știu de ce, dar mi se face brusc frică. În gălăgia picurilor de ploaie ce lovesc firav asfaltul, îmi pot auzi pulsul.

Mă întorc instinctiv și încremenesc. Un grup de oameni îmbrăcați ciudat mă înconjoară. ”Vino cu noi”, îmi spun, dar refuz. Sigur i-a trimis Demon. Știam că nu-i place să fie refuzat, dar chiar așa? Sunt un artist inofensiv…

demon

Dar nu, nu îmi voi plânge de milă, voi lupta până la ultima suflare. Nici nu vreau să ascult ce vor să îmi spună. Lovesc în stânga și în dreapta cu putere, fără să-mi pese. Nimeni nu îmi va lua pictura până nu voi fi pregătită să o dau!


Ce se întâmplă? Dumnezeule! Mă simt atât de moale, iar sângele mi s-a înfierbântat trecând dureros din cap până-n vârful degetelor de la picioare… Probabil mi-au injectat un tranchilizant. Ochii mi se închid…


Sunt legată? Oare cât timp a trecut? Îmi simt capul ca un bolovan. Aud respirația celui de lângă mine. Este un singur om, iar inima îi bate calm.

– Spune-mi ce vrei. Pentru ce m-ai adus aici? – întreb repezită.

Ochii-mi sunt lăsați liberi, iar lumina din jur este dureroasă. E ciudat. Locul ăsta e ciudat, omul din fața mea e ciudat și seamănă izbitor de bine cu…

– Bună dimineața, Angel! Eu sunt Bosley, mă bucur că ești aici.

– John Bosley?

Mă apucă un râs isteric, dar mă opresc forțat pentru că nebunul din fața mea este mult prea serios. Insistă, dar nu îl cred.

– Dragă, domnule…Boz… “Îngerii lui Charlie” se lansează în cinematografele din România pe 29 noiembrie 2019, difuzat de InterComFilm. Ia-ți bilet din timp dacă ești fan!

inger si demon

– Dragă Angel, știu că îți pare greu de crezut, dar iată că exist și reprezint cu adevărat o agenție mondială de spionaj, iar tu tocmai ai fost recrutată.

– Domnule… așa zis ”Bosley”, Îngerii lui Charlie e film de acțiune, are și comedie într-adevăr, dar te rog, lasă glumele deoparte și spune-mi ce vrei.

– Vreau să ne ajuți să îl prindem pe Demon Smith.

Cu o săptămână în urmă

Am vorbit și cu Charlie, iar treaba asta cu Bosley e reală. Am fost nevoită să-l sun pe Demon pentru a-l anunța că-i vând tabloul. Nenorocitul creează o armă biologică într-un laborator secret.

Am misiunea de a-i lăsa în locuință dispozitive de înregistrare și localizare. Pare simplu, iar apoi tot ce voi avea de făcut va fi să aștept ca inamicul să fie prins pentru ca tabloul să revină la mine. De capturarea lui se vor ocupa trei dintre Îngerii lui Charlie: Elena, Jane și Sabina.

inger demon

Mi-au spus că primul motiv pentru care m-au recrutat au fost abilitățile pe care le am în momentul în care adrenalina îmi inundă organismul.

”Reacția ta este să lupți, nu să fugi.”

”Am învățat să lupt și să nu mai fug.” – am răspuns.

Cu o zi înainte

Sunt sigură că tabloul va ajunge din nou la mine. Telefonul sună insistent. Răspund. E chiar Charlie.

– Bună, Angel! Demon a evadat în timpul transportului… Bănuim că a păstrat o mostră din virus pe care a ascuns-o în tabloul tău. Din păcate nu am reușit să-ți recuperăm pictura…

Am lăsat telefonul și am fugit. Știam exact unde îl voi găsi. M-a crezut un artist atât de inofensiv încât a avut curajul să mi se destăinuie.

 Oamenii care cred că dețin puterea uită că în firea umană există naivitatea. Folosită greșit, tocmai aceasta îi va distruge.

Prezent

Piuitul din timpane s-a oprit. Inima îmi bate puternic, iar nivelul de adrenalină a crescut la cote maxime. El e aici cu arma îndreptată spre mine. Suntem dor noi. Angel vs. Demon. Aproape că-i simt duhoarea prin pantofii murdari. În cealaltă mână ține pictura mea în care are ascuns virusul.

– Vei privi cum îl distrug și eliberez virusul înainte să mori!

Simt în noroiul rece pistolul Beretta. Îl prind și trag fără ezitare.

– Lumea nu se va sfârși când vrei tu, nenorocitule! În schimb tu vei sfârși când vreau eu!

Îl văd cum cade la pământ fără suflare și se evaporă ca prin minune. Ce Dumnezeu?!? Chiar era Dracu’? Sunt șocată!

În jurul meu peisajele se schimbă brusc, panouri masive cad și neoane puternice se aprind.

– Felicitări, Angel! Ai trecut toate probele. De astăzi ești unul dintre Îngerii lui Charlie.

Trebuia să știu că atunci când văd un trailer bun, evenimentele pot scăpa de sub control desfăşurându-se într-un mod imprevizibil.

Articol scris în cadrul competiției SuperBlog 2019

Proba 23. Agent în echipa “Îngerii lui Charlie”

sponsorul probei: InterComFilm

surse foto: InterComFilm

* povestea este ficțiune. orice asemănare cu realitatea este întâmplătoare

navigatie

2 Responses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *